Nærområdet

– Bratten Strand

Bratten Strand er en badestrand og et sommerhusområde beliggende ca. 3 kilometer nord for Strandby. Turen kan tages som en spadseretur langs stranden. Ved Bratten Strand findes i sommer perioden en badebro der ligger for enden af stien, som går ned ved Købmanden.

Stranden er en dejlig badestrand med fint sand, klitter og gode badeforhold for både børn og voksne.

Frederikshavn By

Frederikshavn har i 2018 fejret 200 års jubilæum som købstad. Byen bærer præg af at være en aktiv havneby, hvor dna´et tidligere har været skibsnybygninger og fiskeri. Herfra går færgerne til Sverige, Norge og Læsø.

Frederikshavn har en lang gågade med mulighed for at gøre en god handel, alt fra tøj og sko, til vin og smykker. Der er mange cafeer og spisesteder, hvor der kan nydes et godt måltid mad.

Besøges Frederikshavn i Julemåneden, kan en af Danmarks smukkeste juleudsmykninger ses.

Af andre seværdigheder kan nævnes: Knivholt Hovedgård, Krudttårnet, Cloostårnet , Poesipark, Frederikshavn Kunstmuseum & Exlibrissamling.

– Palmestranden i Frederikshavn

Frederikshavns berømte palmestrand er blot en af de dejlige børnevenlige badestrande, der strækker sig fra Frederikshavn og nordpå. Foruden palmerne byder stranden på 8 beachvolleybaner (husk bold), grill, klitter med gryder til solbadning og skyggefulde parasoller på stranden.

Sæby

Sæby er indbegrebet af dansk købstads idyl. Her kan du opleve et gammelt købstads miljø med ældre, velholdte huse, gågade, torve, hyggeligt havnemiljø, brostensbelagte gader og vandmøllen ved Sæby å.

 

Oceanarium i Hirtshals

Nordsøen Oceanarium er Nordeuropas største akvarium. Kom med under overfladen og træd ind i en verden fuld af lærerige og spændende oplevelser. Mød forunderlige klumpfisk, se de legesyge sæler og udforsk stimevis af havdyr.

-Hirsholmene

Hirsholmene består af flere øer bl.a. Hirsholm, Græsholm, Dejet, Kølpen og Tyvholm. Kun Hirsholm er beboet.

Hirsholmene er et naturreservat for fugle, derfor er al færdsel er forbudt på de ubeboede øer og omkring dem i en afstand af 50 meter. Det er endvidere ikke tilladt at medbringe hunde eller katte. Øens 19 huse bruges primært som sommerboliger og dertil er enkelte af husene udlejet til kunstnere.

Det er muligt at arrangere udflugter til Hirsholm fra Strandby med kutteren Havlit. Dette skal aftales på forhånd. Kontakt Stefan for nærmere information.

– Bangsbo i Frederikshavn.

Bangsbo er en dyrepark med fritgående dyr, en botanisk have med lægeurter, et museum hvor bl.a. Ellingåskibet er udstillet, en naturlegeplads. Er man interesseret i 2 verdenskrig er der også mulighed for at besøge Bangsbo fortet, hvor kanoner og bunkere kan opleves. Pikkerbakken med den nye udsigtsplatform, der blev skænket til Frederikshavn i anledning af byens 200 års jubilæum som købstad, er også et besøg værd. Udsigtsplatformen er en miniature udgave af Skagen Odde, hvor der er udsigt udover Frederikshavn og udsigt til Læsø, Strandby, Skagen og Sæby. På Pikkerbakken kan man også se Kongestenen.

Skagen

Her er oplevelser for alle generationer 365 dage om året. Skagen er kendt for Skagensmalerne, de gule huse med røde tegltage. I Skagen findes et levende byliv, museer med malerier af de kendte Skagensmalere. Skagen er omkranset af smuk og vild natur bl.a. Råbjerg Mile der er Danmarks største vandreklit og Den tilsandede kirke som ligger ligger 4 km sydvest for Skagen Centrum. På turen ud til Grenen, hvor Kattegat og Skagerrak mødes kan Vippefyret besøges.

Læsø

Læsø er den største Ø i Kattegat beliggende omtrent midtvejs mellem Frederikshavn og Gøteborg. Færgen sejler 4-7 ture dagligt, afhængig af sæsonen. Færgeturen tager 90 minutter, og på øen er der gratis offentlig transport.

Øen er nok mest kendt for sin saltsydning, der i dag er en velbesøgt turistattraktion. Gårde med tangtage – de såkaldte tanggårde – er også et besøg værd. Desuden er Læsø kendt for sin flotte natur, der bl.a. kan nydes fra hesteryg.

Ørnereservatet ved Tversted

Ørnereservatet åbner porten til rovfuglenes fascinerende verden. Oplev havørnene med deres enorme vingefang, kongeørnen som er himmelrummets ubestridte storvildtjæger samt vandrefalken med deres uforlignelige flyvekunst og jagtteknik. Overvær på tætteste hold verdens største ørne blive fodret og udfolde sig frit over hovederne på tilskuerne.

website af atriumWeb ApS - Online markedsføring

Navigation